TuiNa of Chinese massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Gezondheidszorg, een verzamelnaam voor alle Chinese Geneeswijzen waartoe tevens Acupunctuur, Kruidengeneeskunde, Voedingsleer, Taichi en Qigong behoren.

TuiNa is de verzamelnaam van specifieke handgrepen, mobilisaties, zachte manipulaties en oefeningen waarbij druk wordt uitgeoefend op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones.

Met tuina trachten we de energie in je lichaam beter te laten stromen en de balans in je lichaam te herstellen. Het kan verlichting brengen bij allerhande klachten zoals spanningen, vermoeidheid, hoodpijn of andere pijnklachten… TuiNa gaat tevens het zelfherstellend vermogen van je lichaam stimuleren en je weerstand verbeteren.

Aan een tuina massage gaat steeds een intake gesprek vooraf om uit te maken of tuina voor jouw klacht de aangewezen massage is.

Soms is het aangewezen om gebruik te maken van moxa, oliên, cupping (techniek waarbij een vacuüm boven de huid wordt gecreêerd om onder meer toxines te verwijderen en pijn te bestrijden) …

Goed om weten:

  • Bij ernstige klachten kan een massage best in samenspraak met je behandelende arts gebeuren.
  • In de praktijk gebruiken we enkel etherische oliën van 100% biologische oorsprong.
  • Reservatie is noodzakelijk. 

Voor meer informatie en tarieven en openingsuren kan je ons bereiken via email of telefoon. Wij danken je alvast voor je vertrouwen in arPure!