De ademhalings- en ontspanningsmethode Van Dixhoorn is een procesmatige aanpak om via een natuurlijke, ontspannen ademhaling de mentale en lichamelijke spanningen in je lichaam te reguleren.

De invloed van (over)spanning op de gezondheid is gekend. Onnodige spanningen kunnen mede aan de basis liggen van klachten als hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, burn-out, hoofdpijn, chronische pijn, nek- en rugklachten, angst, …  Spanningen kunnen ook een rol spelen in het onderhouden van klachten.

Aan de hand van ontspanningsinstructies (afwisselend voelen – doen – voelen) leer je je bewustworden van de signalen in je ademhaling, houding en bewegingen, die gerelateerd zijn aan overmatige spanningen in je lichaam. Stap voor stap leren we je focussen om hier op een gezonde manier mee om te gaan.

We starten met een proefbehandeling van 3 à 4 sessies. In deze fase gebruiken we meerdere technieken van ontspanningsregulatie en onderzoeken we welke van die technieken bij jou tot een zinvol proces leiden. Als blijkt dat er een ingang is voor spanningsregulatie, krijgt de behandeling een vervolg.

Dit alles gebeurt in een sfeer van geborgenheid en vertrouwen.

Voor meer informatie en tarieven kan je ons bereiken via email of telefoon. Wij danken je alvast voor je vertrouwen in arPure!